Om mig

Legitimerad Arbetsterapeut

Studerat Handikappvetenskap - autismspektrumtillstånd på Linnéuniversitetet och kriminologi på Malmö Universitet.

Ingår i lärarteamet på Utbildningscenter Autisms veckoutbildningar "Ett pedagogiskt arbetssätt anpassat för personer med autismspektrumtillstånd"

Sedan några år tillbaka har jag, också via Utbildningscenter Autism, hållt 3-dagarsutbildningen "Att hantera problemskapande beteenden", en utbildning som är framtagen tillsammans med psykolog Bo Hejlskov Elvén och bygger på teori kring lågaffektivt bemötande samt träning av fysiska strategier hämtade från Studio III.

Av de snart tjugo år som jag arbetat med personer med autism har jag använt hälften av dessa till att utforska såväl grundskolans som särskolans värld i Malmö Stad, och ungefär lika stor del av tiden har jag arbetat i verksamheter för vuxna, boenden, daglig verksamhet, personlig assistans, korttidsverksamheter etc. De senaste två åren har jag arbetat på Jengla Omsorg AB med handledning och utbildning, där jag fortfarande har uppdrag som föreläsare och handledare.

Jag är även utbildad i traumamedveten omsorg och har utbildat personal som arbetar i verksamheter där de utmanande situationerna som uppstår främst beror på orsaker relaterade till trauma.

Utmanande situationer har länge varit något som jag varit särskilt intresserad av. Kanske för att dessa på något sätt ställer vår människosyn på sin spets? Mer om detta kan du läsa under fliken "varför lågaffektivt bemötande"

Jag utgår från Trelleborg men tar uppdrag i hela Sverige.