Therese Waldenborg

Föreläser och metodhandleder 

Ofta med fokus på autism/neuropsykiatriska funktionsnedsättningar   och/eller intellektuell funktionsnedsättning

 Utbildar bland annat i  lågaffektivt bemötande vid utmanande situationer och hur de situationerna kan förebyggas och hanteras. Utbildar även i studio3 för Studio3 Sverige där vi erbjuder både öppna utbildningar och uppdragsutbildningar. 

Som arbetsterapeut med en masterexamen i kriminologi har jag ett stort intresse för intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning i rättssystemet. 

En av mina absoluta favoritsaker att prata om är hur vi skapar goda liv när vi gör stöd, hur vi kan hitta och utveckla det som ger lycka och välbefinnande, speciellt när det är som allra svårast. Det gör jag oftast genom att använda mig av PERMA som en ram för att göra den strävan tydlig i vardagen. 

Tillsammans med min kollega Jeanette Johansson Åhnmark har jag skrivit en bok om det svåra men roliga och viktiga arbetet med att ge stöd för att möjliggöra goda liv. Den heter "Världens bästa jobb- en introduktion för dig som arbetar med det vardagsnära stödet i LSS" och är utgiven på Gothia förlag

Läs mer under respektive flik eller välkommen att kontakta mig via e-post för bokningsförfrågningar

Om du är sugen på att lyssna dig till bättre koll på vem jag är och vad jag gör så finns det möjlighet i något av följande poddavsnitt:

Lågaffektiva podden - Om autism och tydliggörande pedagogik med Therese Waldenborg och Cristina Dahl

Bo & David pratar pedagogik - Bo intervjuar Therese Waldenborg om hennes masteruppsats i kriminologi

Antons Podd- Avsnitt 32: Om våld och polisanmälningar i LSS

Antons Podd - Avsnitt 33: Världens bästa jobb